Russian Magyar Deutsch Italiano English Romana
Linked In Vimeo Facebook
Az s.c. IMARAD INTERIORS bemutatás

S.C. IMARAD INTERIORS társaság székhelye Közép Európából jövet, Románia első fontosabb városában, Aradon található, a famegmunkálás terén több mint egy évszázados tapasztalattal rendelkezik.

IMARAD INTERIORS két gyárra alapozva alakult ki és fejlődött tovább: Az Első Aradi Bútorgyárat 1890-ben L.E. Lengyel alapította és az Osztrák-Magyar Császári Udvar, valamint a Román Királyi Udvar számára szállított bútort, 1985-1990 között a Köztársasági Ház fő bútorbeszállítója volt, a második Aradi Fűrésztelepet pedig A. Cornis alapította 1923-ban.

Nemes egyszerűségével és csöndes nagyszerűségével, hozzáértéssel és odaadással ötvözve, tehetséggel tökéletesítve, az IMAR bútor mindig csodálattal vegyes érzelmeket ébreszt. Habár IMAR a hagyományos, ünnepélyes, Reneszánsz, Barokk, XV Lajos és Chippendale stílusú bútorok terén szentelt különleges figyelemnek köszönhetően vált ismertté, amelyek kivitelezése különleges kézügyességet és a műbútorasztalosság titkainak mély ismeretét igényli, a társaság egy átfogó harmóniára talált, ma pedig egy kortárs dimenzióba illeszkedő klasszikusként elfogadott különböző stílusokat kínál.

A technikai hátteret tervezők, mérnökök és famegmunkáló technikusok biztosítják, akik ahhoz, hogy a kollekciót véglegesítsék, nagyon pontos kutatási munkát végeztek, ami a bútorgyártás eljárásait illeti, ez pedig a stílusok és klasszikus modellek újraértelmezését segítette elő, a modern környezetben beillesztve ezeket. Minden egyes prototípus a mindenkori utat követi: a saját magát kifejező tervező rajzasztalán születik, utána átmegy az asztalos mesterek kezén, akik a rajzot megvalósítják, a faragók lényegesítik, a díszítők esztétizálják, a dekorátorok harmonizálják.

A faragványok és intarziák kézileg készülnek, ugyanúgy, mint régen, azzal a kézügyességgel és sok munkával egybefogott megállíthatatlan, özönlő szenvedéllyel, amely egy minőségi végleges termék eléréséhez vezet.

IMAR nappali-, háló-, étkező-, előszoba-, iroda- és kis bútordarabokat gyárt, valamint rendelésre bármilyen más bútordarabot. A legjobb fafajták, a minőségi simítások figyelmes kiválasztása, az egyediség és a részletek kiemelése az IMAR által gyártott bútorzatot művészeti szintre emeli.